Twitter Schaduwban: Hoe de onzichtbare ban controleren en herstellen? (2024)

Tweet gum team

september 26, 2023|11 min lezen

Merk je een plotselinge en enorme daling in engagement in je tweets (nu posts)? Je post regelmatig en hebt je inhoud ook niet veranderd. Het voelt alsof je tweet in de leegte, dat wil zeggen, een feed waar niemand je berichten kan zien. Het is mogelijk dat je account een Twitter shadowban heeft. Maar wacht, wat is een shadowban en waarom hoor je hier nu pas over?

Kun je testen of je profiel een schaduwban heeft? En zo niet, is er iets dat je moet doen? Het komt vaak voor dat je niet van een schaduwban weet totdat je plotseling merkt dat er dingen niet hetzelfde zijn op je account. Laten we vandaag meer leren over dit soort bans, zodat je weet of jouw account er een heeft.

Twitter Schaduwban: Hoe de onzichtbare ban controleren en herstellen? (2)

Inhoudsopgave

Wat betekent een schaduwban?

Ten eerste moet je weten dat een shadowban niet uniek is voor Twitter (nu X). In feite is het een veelvoorkomende praktijk bij sociale mediaservices. Dus, wat betekent een schaduwban? Het is een soort ban waarbij je berichten niet zichtbaar zijn. Dit betekent dat wanneer je een bericht plaatst, niemand het kan zien. Tegelijkertijd laat het sociale medianetwerk je niet weten van deze verandering.

Met andere woorden, het is een onzichtbare ban die je niet tegenhoudt om te posten. In plaats daarvan kun je zo vaak posten als je wilt. Maar niemand zal je berichten zien tot het einde van het Twitter-schaduwverbod.

Dit is een techniek die sociale mediaplatforms en forums gebruiken om spammers op afstand te houden. Profielen die zich gedragen als een bot of een spamaccount verstoren de ervaring van de gebruiker. In plaats van hen te verhinderen deel te nemen aan gesprekken, deelt de website een schaduwban uit.

Spammers kunnen regelmatig berichten blijven posten zonder ooit van de schaduwban op de hoogte te zijn. Hoewel het frustrerend kan zijn om aan de ontvangende kant te staan, kun je zien hoe het andere gebruikers kan helpen.

Wat is een Shadowban op Twitter?

Verwijder tweets uit het verleden in bulk met één klik

Aanmelden met Twitter

Twitter Schaduwban: Hoe de onzichtbare ban controleren en herstellen? (3)

De volgende vraag die je zult hebben is: wat is een shadowban op Twitter? Behandelt dit platform je anders als je het vergelijkt met andere sites? De shadowban is net als elk ander type onzichtbare ban. Het enige verschil is dat het alleen actief is op je Twitter-account.

Wat gebeurt er als je er een krijgt? Zoals uitgelegd in de vorige sectie, worden je activiteiten onzichtbaar tijdens de shadowban. Zelfs als je honderden of duizenden volgers hebt, zal niemand weten dat je actief bent op het platform. Ze zullen alleen weten dat je je account nog gebruikt als ze je profiel bezoeken.

Met andere woorden, het is een manier om het bereik van je account te beperken zonder een schorsing uit te delen. Omdat het een onzichtbare ban is, zal het platform je niet informeren wanneer je profiel een ban krijgt.

Twitter Schaduwban: Hoe de onzichtbare ban controleren en herstellen? (4)

Twitter Schaduwban Nieuws: Bestaat het?

Je wilt meer weten over het Twitter-schaduwverbod. Bestaat het echt? Nou, als je afgaat op de blogpost van het sociale medianetwerk in 2018, staat daarin dat het platform geen schaduwverboden uitdeelt. Het netwerk verduidelijkt verder dat volgers tweets kunnen zien van de mensen die ze volgen.

Het platform heeft echter een rangordesysteem voor berichten in tijdlijnen en zoekresultaten. Volgens Twitter is het de bedoeling dat berichten relevant zijn wanneer je ze bekijkt. Het doel van het rankingsysteem is ook om de zichtbaarheid van posts van slechte acteurs te verminderen.

Hoe identificeert het sociale medianetwerk wie een slechte speler is?

  • Eerst wordt er gekeken naar je profielfoto en of je je e-mailadres of telefoonnummer verifieert. Het platform kijkt ook naar de leeftijd van je account.
  • Het houdt bij welke soorten berichten je retweet (nu repost) en welke gebruikers je volgt op het platform.
  • Het houdt ook rekening met hoe andere mensen met je account omgaan. Blokkeren ze je als ze je bericht tegenkomen of liken of retweeten ze het?

Als het platform merkt dat je profiel zich gedraagt als een slechte speler, zal het de zichtbaarheid van je berichten verminderen.

Elon Musk beweert echter iets anders en zegt dat Twitter wel degelijk een schaduwban heeft. Volgens de miljardair werkt het platform aan True Account Status. Dit zal je laten weten of je profiel een shadowban heeft. Ook wordt aangegeven waarom je een schaduwban hebt gekregen en hoe je in beroep kunt gaan tegen de beslissing van het platform.

Volgens de servicevoorwaarden van Twitter kan het sociale medianetwerk de zichtbaarheid van je berichten verminderen. Het heeft ook het recht om te kiezen of het je tweets verspreidt onder andere gebruikers.

Hoe Schaduwban Twitter controleren?

Het is al meer dan een half jaar geleden sinds Elon Musks bericht over de echte accountstatus. Het platform moet deze functie echter nog uitrollen. Dus, hoe controleer je Shadowban op Twitter als er geen native oplossing is van het sociale medianetwerk? Gelukkig zijn er verschillende manieren om te testen of je profiel een schaduwban heeft, zoals hieronder wordt uitgelegd:

1. Controleer de Shadowban met een service van derden

De eenvoudigste manier om te controleren op een schaduwban op Twitter is via een externe service. Zij voeren verschillende tests uit om te zien of je account er een heeft. Hoe werken deze diensten? Laten we voor dit voorbeeld een populaire tool gebruiken - Shadowban.Yuzurisa. Het voert vijf tests uit op je profiel om te controleren op een schaduwban.

  • De eerste test is een basistest. Je moet ervoor zorgen dat je een geldige Twitter-account hebt.
  • In de tweede en derde test controleert de tool of er een zoekverbod op je profiel staat. Een zoekverbod voorkomt dat je berichten (nu tweets) verschijnen in de zoekresultaten. Het tweede type test is om te zien of het platform je profiel suggereert met andere accounts. Met andere woorden, is er een probleem met automatische zoeksuggesties?
  • Als onderdeel van de vierde test wordt er gezocht naar een ghost of thread ban. In dit geval doorzoekt deze service je profiel en opent een tweet met een antwoord. Het verkrijgt de antwoordlink en opent deze als een aparte post. Vervolgens controleert de service of het originele bericht zichtbaar is wanneer je het antwoord apart bekijkt. Als het de originele post (d.w.z. je tweet) niet kan zien, komt dit door een ghost- of threadverbod.
  • De laatste test is om te zien of Twitter je reacties op berichten van andere gebruikers downranked. Een van de redenen waarom het platform dit doet, is om de zichtbaarheid van beledigende of regelovertredende reacties te verminderen.

Als het gereedschap een positief resultaat heeft in een test, dan weet je dat er een schaduwban is.

Je kunt ook HiSubway gebruiken om te controleren op een schaduwban. Het voert dezelfde tests uit als hierboven genoemd. Er is ook een Android app die je kunt gebruiken om dezelfde test uit te voeren.

2. Bekijk uw engagementcijfers

Een andere eenvoudige manier om te zien of er een Twitter-schaduwverbod is, is door de engagement-metriek van je berichten te bekijken. Door de onzichtbare ban kan niemand je tweets, antwoorden en retweets (nu reposts) zien. Als gevolg daarvan zal er een aanzienlijke daling zijn in de engagement statistieken.

Ga naar je Twitter Analytics en controleer wanneer de daling begint. Deze tool geeft je een overzicht van je statistieken over 28 dagen. Je kunt ook de vorige maanden bekijken en de engagementcijfers vergelijken. Is er een groot verschil, ook al heb je je content of strategie niet veranderd?

Zoek het eerste bericht met de significante daling in engagement en kijk naar het aantal weergaven. Deze nieuwe functie geeft aan hoe vaak gebruikers je berichten bekijken. Is dit aantal echt laag, vooral als het aantal weergaven voor oudere berichten in de honderden of duizenden liep? Als het antwoord ja is, heeft je account misschien een schaduwban.

Twitter Schaduwban: Hoe de onzichtbare ban controleren en herstellen? (5)

Hoe een Twitter Shadowban-test uitvoeren?

De beste oplossing is om te leren hoe je een Twitter schaduwban test uitvoert om de onzichtbare ban te bevestigen. Het proces is eenvoudig en duurt niet langer dan vijf minuten. Je hebt een ander Twitter-account nodig voor de test. Dit komt door de recente wijzigingen aan Twitter, waardoor je de meeste profielen niet kunt bekijken zonder account. Hier lees je hoe je kunt testen op een schaduwban op dit sociale medianetwerk.

  1. Stel een referentietweet samen en publiceer deze van het account waarvan je denkt dat het een schaduwban heeft.
  2. Als je een vriend kent, vraag hem dan om ook een tweet te posten. Open dit bericht en laat een reactie achter van het account met de mogelijke schaduwban.
  3. Gebruik de geavanceerde zoekfunctie van Twitter vanaf je alternatieve account en zoek naar je profiel. Open op dezelfde manier de tweet van je vriend en kijk of je het antwoord kunt zien.
  4. Je kunt je vriend ook vragen om een antwoord op je bericht achter te laten. Kopieer de link naar het antwoord van de persoon en open het in een nieuw tabblad. Kun je het oorspronkelijke bericht zien, d.w.z. je referentietweet?

Als het antwoord op stap 3 en 4 nee is, heeft je account een schaduwban. Controleer je resultaten door de engagementmetingen voor recente berichten te bekijken. Gebruik ook een service van een derde partij die in deze gids wordt voorgesteld om het schaduwverbod te bevestigen.

Twitter Schaduwban: Hoe de onzichtbare ban controleren en herstellen? (6)

Waarom staat jouw account op de Twitter Shadowban-lijst?

Nadat je weet dat je account de onzichtbare ban heeft, wil je weten waarom je op de Twitter-schaduwbanlijst staat. Twitter vermindert de zichtbaarheid van je berichten om de volgende redenen:

  • Je berichten, antwoorden of rechtstreekse berichten vallen onder de volgende categorieën:
    • Misbruik of intimidatie
    • Hatelijk gedrag
    • Gewelddadige spraak

In het geval van hatelijk gedrag zal het platform de post als zodanig labelen. Op deze manier weet je waarom het sociale medianetwerk de zichtbaarheid van de tweet beperkt. Je account krijgt echter geen shadowban. Met andere woorden, alleen de tweet heeft een onzichtbare ban, niet het hele account. Als je dit echter blijft doen, krijg je een shadowban voor je profiel.

  • Je account neemt deel aan het promoten van spam of probeert jouw statistieken of die van een andere gebruiker kunstmatig te manipuleren.
  • Je overtreedt de automatiseringsregels van X of de servicevoorwaarden en het beleid van het platform.

Hoe lang duurt een Shadowban?

Er is geen duidelijkheid van Twitter op de vraag hoe lang de shadowban duurt? Het platform kan een paar dagen nodig hebben om de shadowban te verwijderen. In het volgende gedeelte vind je alle antwoorden als je je afvraagt wat je moet doen tijdens deze Twitter-schaduwverbodperiode.

Twitter Schaduwban: Hoe de onzichtbare ban controleren en herstellen? (7)

Twitter Shadowban Fix: Wat moet je doen?

Is er een Twitter shadowban fix? Het antwoord is zowel ja als nee. De onderstaande gids legt uit wat je moet doen als je profiel een onzichtbare ban heeft:

  1. Vermijd alle activiteit op je account - Vermijd de komende dagen om iets met je Twitter-profiel te doen. Je kunt wel berichten van andere gebruikers bekijken. Het is echter altijd beter om dit tot een minimum te beperken.
  2. Neem contact op met de klantenservice - Als je denkt dat de beslissing van het platform om je te shadowbannen verkeerd is, kun je hiertegen in beroep gaan. Je moet dan contact opnemen met de klantenservice. Als het platform zijn fout bevestigt, zal het zijn beslissing terugdraaien.
  3. Verwijder alle beledigende berichten, commentaren en reposts - Bekijk de regels en het beleid van het platform. Als je tweets (berichten), commentaren of reposts (retweets) deze overtreden, moet je ze onmiddellijk verwijderen. Soms kan het platform je vragen om de inhoud die in strijd is met de regels te verwijderen.

Het probleem met de derde oplossing is dat Twitter je enkel toelaat om een enkele post (tweet) per keer te verwijderen. Het heeft geen functie waarmee je alle berichten die in strijd zijn met de regels kunt selecteren en verwijderen. Dit kan uren duren als meerdere tweets tegen de regels van het platform ingaan.

Gelukkig hoef je je tijd niet te verspillen als je TweetEraser gebruikt. Het maakt het opsporen en verwijderen van berichten die de regels van Twitter overtreden eenvoudig. Je kunt preventieve actie ondernemen door de functie voor automatisch verwijderen in te stellen. Hiermee verwijder je alle berichten die woorden of zinnen bevatten die in strijd zijn met de regels van Twitter. Zorg ervoor dat je account nooit een shadowban krijgt door TweetEraser vandaag nog te gebruiken!

Twitter Schaduwban: Hoe de onzichtbare ban controleren en herstellen? (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 6024

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.