Winkelen in Rotterdam: de leukste winkelstraten en winkeltips (2024)

Winkelen in Rotterdam

Shoppen in Rotterdam

Van exclusieve boetieks tot trendy winkelstraten, Rotterdam biedt eindeloze mogelijkheden om te winkelen. Struin door deberoemde Koopgoot en over De Lijnbaan voor de leukste winkels met bekende merken. Dwaal door de levendige Markthal voor heerlijke lokale producten en exotische lekkernijen. Maar bezoek ook zeker De Meent, De Pannekoekstraat en De Witte de Withstraat voor het echte Rotterdamse sfeertje en een groot aanbod aan unieke boetieks en lekkere restaurants en bars.

Onze Rotterdam winkeltips

Winkelen is één van onze hobbies en we verzamelen dan ook graag de leukste winkeltips voor jou. Ontdek hier de leukste winkels in Rotterdam.

Hotspots Rotterdam

Winkelen in Rotterdam: de leukste winkelstraten en winkeltips (2)

Witte de Withstraat Rotterdam: de leukste hotspots

september 26, 2023

Hotspots Rotterdam

Winkelen in Rotterdam: de leukste winkelstraten en winkeltips (4)

De leukste planten- en bloemenzaken in Rotterdam

september 26, 2023

Hotspots Rotterdam

Winkelen in Rotterdam: de leukste winkelstraten en winkeltips (6)

Dit zijn de lekkerste delicatessenwinkels in Rotterdam

januari 5, 2023

To do's Rotterdam

Winkelen in Rotterdam: de leukste winkelstraten en winkeltips (8)

Shoppen, uit eten en dansen op de Meent Rotterdam

februari 24, 2022

To do's Rotterdam

Winkelen in Rotterdam: de leukste winkelstraten en winkeltips (10)

Vintage winkels in Rotterdam: hier moet je zijn

november 9, 2021

Hotspots Rotterdam

Winkelen in Rotterdam: de leukste winkelstraten en winkeltips (12)

De leukste boetiek winkels in Rotterdam

februari 25, 2021

De leukste Winkelstraten in Rotterdam

Rotterdam is een shopping walhalla! Als het gaat om winkelen in Rotterdam, zijn er dan ook verschillende gebieden en winkelstraten die we aanraden.

De Lijnbaan

De Lijnbaan is een autovrije winkelstraat met tal van verschillende winkels. Het is van oudsher de bekendste winkelstraat van Rotterdam. Hier vind je een mix van bekende modewinkels zoals Mango, Stradivarius, Guts & Gusto, Hollister en Pull & Bear en boetieks.

Beurstraverse (De Koopgoot)

Beurstraverse wordt in de Rotterdamse volksmond De Koopgoot genoemd. Het is een ondergrondse winkelgalerij met 80 winkels. Hier vind je diverse winkels, van grote merken tot kleine boetieks. Zo zit de H&M in De Koopgoot, maar ook de leuke giftstore KKEC. Via De Koopgoot kun je ook naar het warenhuis De Bijenkorf.

De Meent

De Meent is een trendy winkelstraat met een gevarieerd aanbod van boetieks, conceptstores, interieurwinkels en lekkere hotspots. Het is de ideale plek om unieke kledingstukken, designartikelen en lokale winkels te ontdekken. De Meent is daarnaast ook één van de leukste uitgaansgebieden van Rotterdam. In ons artikel over De Meent in Rotterdam delen wij alle leuke adresjes in deze populaire straat.

De Witte de Withstraat

De Witte de Withstraat is een bruisende en gezellige straat in het centrum van Rotterdam. Het staat bekend als een kunst- en cultuurstraat met een mix van galeries, boetieks, bars en restaurants. Het is ook een populaire plek voor het nachtleven, met verschillende hippe bars en clubs. Al onze persoonlijke tips voor een bezoek aan De Witte de Withstraat vind je in ons artikel over de Witte de Withstraat in Rotterdam.

De Binnenweg

De Binnenweg is een levendige straat in Rotterdam. De straat bestaat uit drie gedeelten: het Binnenwegplein, de Oude Binnenweg en de Nieuwe Binnenweg. De drie gedeelten verschillen onderling van elkaar, maar zijn alledrie de moeite waard.

De Oude Binnenweg is, zoals de naam al doet vermoeden, een oud stukje Rotterdam met een divers aanbod aan winkels, kroegen en andere horeca. Het grenst aan het Binnenwegplein waar je bekende ketens vindt zoals ZARA en de MediaMarkt Tech Village. De Nieuwe Binnenweg is de langste winkelstraat van Nederland. Het is een multiculture straat met een divers aanbod aan winkels en eetgelegenheden.

Het MAHO Kwartier

Het MAHO Kwartier omvat de winkelstraten Pannekoekstraat, Botersloot en Nieuwemarkt. Je vindt hier veel originele boetieks, vintage stores en conceptstores. Ook zijn hier veel lekkere hotspots te vinden.

Winkelen in Rotterdam: de leukste winkelstraten en winkeltips (13)

Winkelen op zondag en koopavonden

In Rotterdam bruist het zeven dagen per week, want ook op zondag zijn de winkeldeuren in Rotterdam geopend. Op vrijdagavond is het koopavond. Dan zijn de winkels tot 21.00 uur open!

Veelgestelde vragen over winkelen in Rotterdam

Wil je het beste uit je winkelervaring in Rotterdam halen? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over winkelen in de stad, van de populairste winkelstraten tot praktische tips en suggesties voor lokale markten en bijzondere winkelervaringen.

De belangrijkste en leukste winkelstraten in Rotterdam zijnDe Lijnbaan, De Koopgoot en De Binnenweg. Voor het echte Rotterdamse sfeertje en een groot aanbod aan unieke boetiekjes en lekkere hotspots bezoek je De Meent, De Pannekoekstraat en De Witte de Withstraat. En vergeet ook zeker de iconische Markthal niet!

De meeste winkels in het centrum van Rotterdam zijn doordeweeks en zaterdag geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Koopavond is op vrijdagavond tot 21:00 uur. De Markthal is bijna dagelijks tot 20:00 uur geopend, op vrijdag tot 21:00 uur en zondag tot 18:00 uur. Warenhuis De Bijenkorf is doordeweeks tot 20:00 uur open (en vrijdag tot 21:00 uur).

Ja! In Rotterdam bruist het zeven dagen per week, want ook op zondag zijn de winkeldeuren in Rotterdam geopend.

In Rotterdam kun je heel goed vintage shoppen. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van de leukste vintage winkels in Rotterdam.

Je kunt het beste naar Rotterdam reizen met het openbaar vervoer. Rotterdam Centraal is een belangrijk treinstation en biedt uitstekende verbindingen met andere steden in Nederland en daarbuiten. Het station Rotterdam Centraal ligt op loopafstand van de winkelstraten De Lijnbaan en De Koopgoot. Reis je verder met de metro? Dan kun je het beste uitstappen bij het metrostation Beurs.

Rotterdam is ook goed bereikbaar met de auto. Er zijn diverse parkeermogelijkheden in en rondom het stadscentrum. Houd er wel rekening mee dat parkeren in het centrum soms prijzig kan zijn. Qua parkeergarage raden wijParkeergarage Schouwburgplein in de Weenatunnel aan. Deze garage ligt in het centrum van Rotterdam, maar is voordeliger dan andere parkeergarages in het centrum. Vind je het niet erg om een stukje met het OV te reizen naar het centrum? Parkeer je auto dan bij de P+R Kralingse Zoom.

In Rotterdam zijn er verschillende populaire winkelcentra.Voor een uitgebreid winkelaanbod onder één dak kun je terecht bij het Alexandrium Shopping Center. Dit grote winkelcentrum biedt een mix van nationale en internationale winkelketens. Naast Alexandrium Shopping Center vind je Woonmall Alexandrium met vele interieur- en meubelwinkels.

Het winkelcentrum Zuidplein, gelegen in Rotterdam-Zuid, is ook één van de populairste winkelcentra van Rotterdam. Hier vind je een breed scala aan winkels, waaronder kleding, schoenen, accessoires, elektronica en nog veel meer.

Dol op markten? Dan ben je in Rotterdam in de juiste stad. Favoriet bij ons zijn de zaterdagmarkt op Blaak en de Rotterdamse Oogstmarkt (ook op zaterdag). De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt op het Noordplein. Je kunt hier terecht voor allerlei verse ingrediënten en delicatessen. Het is daarnaast ook een gezellige ontmoetingsplek voor Rotterdammers.

Meer inspiratie voor een stedentrip Rotterdam

Als locals in de bruisende stad Rotterdam ontdekken wij iedere week weer nieuwe adresjes. We hebben dan ook al heel wat plekken in Rotterdam ervaren. Van hippe bars tot aan charmante boetiekhotels, al onze persoonlijke ervaringen vind je terug op ons blog over Rotterdam.

Hotspots
To-do's
Overnachten
Weekend tips
Winkelen in Rotterdam: de leukste winkelstraten en winkeltips (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6001

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.